MAFIA
RPG – Dračí doupě.
Menu

Vila Santa Maria 25.10.2016

Personál Vily Santa Maria:

Marta Sentiono a Federica Scarabello

Služebné

Marta:

>  věk 58 let

>  Italka z dlouhé rodiny italských kuchařů, služebníků a chův

>  rázná a pracovitá

>  k Donu Giorgetti má téměř mateřský vztah

>  Don Giorgetti jí poznal po svém tvrdém pádu, byla jeho bytnou, ve chvíli kdy mu nezbývalo nic, než se skrývat. Už v té době k němu získala velmi vřelý vztah pro jeho tradiční hodnoty a dobré vychování. Jak se pomalu Rodina vracela na své místo v Italské komunitě a znovu narůstala její moc, vzal tuto vynikající kuchařku ochotně s sebou.

Federica:

>  věk 19 let

>  za její původ se zaručil jiný Ital, který vedl domov pro sirotky

>  je hluchá, píše italsky

>  do domova Dona Giorgetti byla přijata pro svou poslušnost a neškodnost, je velmi schopnou pomocnicí

Elena Adesso

Služebná

>  věk 53 let

>  dlouholetá přítelkyně Marty, nikdy nemluvila o tom, proč a kdy přišla do Ameriky. Je vdova, její muž byl Ital, který do New Orleans přicestoval s ní.

>  tichá, schopná, spolehlivá a precizní, ve svém charakteru téměř opak Marty, veselé a emotivní italské ženy. Snad jí na srdci stále tíží smrt jejího muže, avšak při práci má na tváři milý úsměv. Je osobní služebnou – zatímco Marta hlavně vaří, běžné domácí záležitosti většinou vykonává Elena, případně Federicca.

>  je známá svou schopností být všude tam, kde je jí třeba a je spolehlivá a loajální stejně jako Marta. Její schopnosti konkurují těm proslaveným anglickými butlery.

Jacques Marchese

Zahradník

>  věk 22 let

>  pochází z Piemontu, narodil se jako levoboček nižšího italského šlechtice a francouzské služebné, přívlastek či příjmení „Marchese“ dostal dle titulu svého otce

>  jeho otec ho vyhnal, utekl do Ameriky v útlém věku pouze se svou matkou, která zemřela pro svůj chabý zdravotní stav brzy po příjezdu do New Orleans. Jacques se pokoušel protlouci životem sám, zadlužil se u pochybných charakterů a dostal se do těžkých problémů. Všiml si ho Luigi Dalesy, vytáhl ho z dluhů a Don Gino Giorgetti ho zaměstnal jako zahradníka. Rád si u něj odpracovává svůj dluh mafii.

>  je neschopný střelec, květinám však velmi rozumí. Stará se o zahradu a to je jeho jediná a hlavní práce, která mu stačí a za níž ho Don Giorgetti oceňuje.

Hector (Ettore) a Thomas (Tommaso) Vialoni

Řidič a údržbář

>  bratři, Hectorovi je 42 let a Thomasovi 39 let

>  pochází se severní Itálie, do Ameriky přišli hledat štěstí, slávu a peníze už ve svých dvaceti letech

>  oba zažili krušné časy, kterou jsou však už minulostí

>  Hector pracuje pro Dona Gina Giorgetti již dlouho, zprvu jako střelec, nyní je především šoférem jeho ženy Aurelie. Je to robustní muž italského charakteru, neustále se smějící a žoviální, snadno se rozzuří, ale jeho vztek jen málokdy něco znamená. Nemá příliš velké ambice, je spokojený se svým životem a podle toho také chová. Nemá žádnou rodinu a ani ji neplánuje. K Aurelii se chová s poněkud neohrabaným respektem. 

>  o obou bratrech se říká, že když se přestanou vztekat a chechtat, tak „pomyslné hovno spadlo do větráku“

>  Hector má, coby střelec pevnou ruku a před výstřelem nikdy nezaváhá

>  Thomas většinu času pracuje jako údržbář vily rodiny Giorgetti. Je podobný jako jeho bratr, snad trochu klidnější.

>  oba mají poměrně vulgární jazyk, který se v přítomnosti Rodiny snaží krotit

Kategorie: NPC